גביית מזונות בהוצאה לפועל דומה במהותו לכל תיק המתנהל בהוצאה לפועל, אך עם שינויים מהותיים אשר מקלים לעניין גביית החוב מהחייב.
בדרך כלל מדובר במזונות ילדים, לפעמים מזונות אישה. מערכת ההוצאה לפועל רואה בחומרה יתרה חוב בגין מזונות ונותנת לחוב זה משקל יתר. בפועל, יבוא הדבר לידי ביטוי בכמה תחומים: למשל, בצווי מאסר. חייב מזונות בהוצאה לפועל עלול לשבת במאסר עד 21 ימים ברצף, בגין אי ציות לצו תשלומים שנקבע בפסק דין מזונות, בעוד שחייב "רגיל" בהוצאה לפועל עלול לשבת במאסר רק עד 7 ימים רצוף, מקסימום. בנוסף, תינתן עדיפות לביצוע צו מאסר כנגד חייב מזונות, ולפיכך, חייב מזונות עלול להיאסר מדי חודש בחודשו, ככל שלא יקפיד לשלם דמי מזונות שנפסקו, במועדם ובמלואם.
יש לציין כי, בדרך כלל חייב מזונות לא זכאי לבקש חקירת יכולת בפני ראש ההוצאה לפועל כפי שמבקש חייב שאיננו חייב מזונות. הסיבה לכך היא שחייבי מזונות עמדו להליך משפטי במסגרת בית המשפט למשפחה ו/או בית דין רבני, ושם כבר נפסקו להם התשלומים החודשיים לאחר חקירה מקיפה לכן, חשוב מאוד שאדם המנהל הליך משפטי לפסיקת מזונות בבית משפט, יעשה כל מאמץ שבית המשפט יידע את מצבו הכלכלי ויכולת התשלום האמתית שלו, בכדי שלא יפסוק כנגדו מזונות חודשיים בגובה שיתקשה לעמוד בו. יש לציין כי גם פושט רגל מחויב להמשיך ולשלם את מזונותיו וכי, תשלום חוב מזונות גובר על תשלום עבור נושים "רגילים".
פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.
מלכא ושות' משרד עורכי דין:
טלפון: 1-700-702-755, למשרד סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל-אביב אך נותן מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ.