תסמונת התעלה הקרפלית הינה דלקת כרונית שבה העצב אשר עובר בתעלה בשורש היד נלחץ עקבעליה בלחץ בתעלה, התופעה נגרמת לרוב מעבודות הדורשות ביצוע פעולות חוזרות ונשנות עם פרק כף היד, כגון: כתיבה בגיר, שימוש במקלדת וליטוש יהלומים. התלונות אצל הסובלים מהתופעה כוללות: תרדמה, נימול, זרמים וכאבים ביד. על מנת שמקרה של תסמונת תעלה קרפלית יוכר בתור פגיעה בעבודה על התובע להוכיח, כי הפגיעה נגרמה בגין תנאי העבודה ו/או בגין אופי העבודה.

 לאחרונה טיפל משרדנו בעובדת בליטוש יהלומים אשר סבלה מכאבים בידיה. העובדת עסקה בעבודתה במשך 8-10 שעות ביום במשך 5 ימים בשבוע. יש לציין, כי העבודה התאפיינה בפעולות חוזרות ונשנות. לאחר ניהול הליכים משפטיים, הכיר המוסד לביטוח לאומי בפגיעה כפגיעה בעבודה ובהמשך אף קבע % נכות בגין מצבה הרפואי של העובדת.

לסיום נציין, כי לא אחת מומלץ לסובלים מהתופעה לעבור ניתוח בשורש כף היד ואולם, במקרה שהובא לאחרונה בפני ביהמ"ש העליון (ע"א 718/06 אליהו סתחי נ' מדינת ישראל) נדון עניינו של המערער אשר כתוצאה מן התסמונת הופנה לביצוע ניתוח בשורש כף היד.

זמן מה לאחר הניתוח החל המערער לסבול מכאבים, מנפיחות בידו ומהפרעות בתפקוד. מסדרת בדיקות שעבר הסתמן כי הוא סובל מתסמונת המכונה Reflex Sympathetic Dystrophy(להלן: RSD), שהתפתחה בעקבות הניתוח.

בעקבות התפתחות ה-RSD נגרמה למערער נכות מסוימת, בשלהפגיעה בתפקוד ידו.

ביהמ"ש קבע כי העובדה שהמערער לא ידע בטרם ההליך שבוצע בו בדבר האפשרות להתפתחות RSDאינה כשלעצמה מהווה התרשלות של הרופא המטפל. זאת בין היתר מאחר, והיה מדובר בהליך פשוט ושכיח, בעל סיכויי הצלחה גבוהים ביותר, אשר נועד לטפל בתסמונת אשר גרמה למערער לכאבים ולתחושת תרדמת באצבעות כף היד.

 בעניין זה נציין, כי בכדי לקבוע אחריות בנזיקין בגין היעדר קבלת הסכמה מדעת, אין די בהוכחה כי הופרה חובת היידוע, ועל התובע להראות כי לו היה מקבל את מלוא המידע הרלוונטי אודות ההליך, היה מסרב להסכים לו.

הכותב הינו ממשרד מלכא ושות' עורכי דין המתעסק בנדל"ן, נזיקין, ביטוח לאומי, דיני עבודה והוצאה לפועל.

* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או ייעוץ רפואי, אלא כמידע כללי בלבד.

5/5 - (1 הצבעה)