חלוקתחלוקת נכס מקרקעין משותף לאחר גירושין - לשון החוק נכס מקרקעין משותף לאחר גירושין – לשון החוק

בעמ"ש (חי') 61008-06-13 נ' מ' נ' י' א' (פורסם בנבו) הגיעה לפתחו של ביהמ"ש המחוזי בחיפה ערעור על פסק דינו של ביהמ"ש לענייני משפחה  בעניין חלוקת נכס משותף של בני זוג לאחר גירושין.

רקע עובדתי:

הצדדים נישאו ביום 25.3.2004 כדמו"י. מנישואין אלה נולדו שני קטינים: ב' יליד 9.2.2005  וה' ילידת 6.11.2010 (להלן: "הקטינים"). נישואי הצדדים עלו על שרטון, ודרכם נפרדה, עת עזב הנתבע את דירת המגורים המשותפת.

הצדדים רכשו את דירתם המשותפת ביום 23.11.09. רכישת הדירה המשותפת מומנה על ידי הלוואת משכנתא וכן ע"י התמורה ממכירת הדירה של האישה שקיבלה מאימה לפני נישואיה לגבר.

ביום 20.07.11 הגישה האישה 3 תביעות כנגד הגבר (להלן: "המשיב"). תביעה לפירוק שיתוף, תביעה לקביעת משמורת ותביעה לפסיקת מזונות ילדים.

פסק דינו של בימ"ש לענייני משפחה

בימ"ש לענייני משפחה העמיד לבחינה 2 שאלות: האם יכולה האישה לחזור בה מהמתנה שהעניקה לבעלה, עת השקיעה את מלוא תמורת דירת הרווקות בדירתם המשותפת, בעילה של הטעיה שהוטעתה על ידי הבעל או בגין השפעה בלתי הוגנת של הבעל ואמו והאם סעיף 8(2) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973 (להלן: "חוק יחסי ממון"), מאפשר בנסיבות המקרה חלוקה לא שוויונית בדירה המשותפת.

בית משפט קבע, כי על אף שלא הוכחו בפניו נסיבות המקימות עילה לביטול המתנה שהעניקה התובעת לנתבע, יש בנסיבות שהוצגו ושתוארו  בפניו, בצירוף נסיבות נוספות, בכדי להצדיק חלוקה לא שוויונית של הדירה  המשותפת על פי סעיף 8(2) לחוק יחסי ממון.

על פסעל פסק דינו של ביהמ"ש לענייני משפחה ערערו שני הצדדים.ק דינו של ביהמ"ש לענייני משפחה ערערו שני הצדדים.

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של האישה וקבע כי :

"הן לפי דוקטרינת עירוב ומיזוג נכסים והן לפי דוקטרינת דיני המתנה, מקום שנרשמת דירת מגורים משותפת על שם שני הצדדים בחלקים שווים ואין הסכם ממון הקובע אחרת, אין זה משנה כיצד נרכשה ו/או מומנה והיא שייכת לשני הצדדים בחלקים שווים."

            "על פי ההלכה הפסוקה, משנרכש נכס במשותף ונרשם במשותף אין כלל מקום לחקור מהו מקור הכספים אותם השקיע כל אחד מן הצדדים בנכס. בנסיבות הללו, ככלל לא תישמע טענת אחד הצדדים כי השקיע יותר מחברו ברכישה וכי בשל כך עומדות לזכותו זכויות בעלות ביותר מאשר מחצית הנכס. "

ביהמ"ש אף מפנה ל-תמ"ש (ת"א) 15271/96 דפנה שלף נ' יהודה שלף

[פורסם במאגרים המשפטיים,[פורסם בנבו], ניתן ביום 08/11/2001) שם דחה ביהמ"ש  את הטענה לפיה יש לבצע איזון בלתי שוויוני בדירה על פי ההשקעה בה.

הכותב הינו ממשרד מלכא ושות' עורכי דין המתעסק בדיני משפחה, גירושין, צוואות וירושות.

אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי אלא כמידע כללי בלבד.

משרד עורכי דין מלכא ושות' – מי אנחנו?

בדיקת תביעות חוב טרם הכרזה על פשיטת רגל - עורך דין מלכא ושות'מחפשים עורך דין דיני משפחה ? פנו אלינו ואנו ב-משרד עורכי דין מלכא ושות' נדאג ללוות אתכם בחלוקת נכס מקרקעין משותף לאחר גירושין.

עורכי הדין ב-משרד עורכי הדין מלכא ושות' נותנים מענה במגוון רחב של תחומים, למשרדנו יש סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל אביב, אך אנו נותנים מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ, מצפון ועד דרום.

ניתן למצוא ברחבי האתר עוד תחומים משפטיים רבים כמו: הוצאה לפועל, דיני עבודה,דיני משפחה ועוד רבים אחרים, בכל אחד מהתחומים עורכי הדין שלנו נותנים ליווי משפטי צמוד לכל לקוח ולקוח.

למידע נוסף פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.

לפרטים ומידע נוסף הנכם מוזמנים ליצור קשר דרך הטופס , או התקשרו: 1-700-702-755

אין למלכא משרד עורכי דין דירוג כעת.