קצבת נפגקצבת נפגעי עבודה - הקדמהעי עבודה – הקדמה

קצבת נפגעי עבודה מיועדת לפצות מבוטח (להלן: "נפגע"), כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי תשנ"ה -1995 (להלן: "החוק"), על אובדן הכנסה עקב פגיעה בעבודה, המוגדרת בסעיף 79 לחוק כדלקמן:

"פגיעה בעבודה" – תאונת עבודה או מחלת מקצוע; "תאונת עבודה" – תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו; "מחלת מקצוע" – מחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – עקב עיסוקו במשלח ידו…". (מקום שלא נאמר אחרת ההדגשה אינה במקור –ג.מ).

כמו כן, מונה סעיף 80 לחוק מס' מקרים שאף בהם תיחשב תאונה לתאונת עבודה, בין היתר אציין: תאונה שאירעה תוך כדי נסיעה או הליכה מן מעונו של אדם או ממקום שבו הוא לן למקום עבודתו ולהפך.

המהמכשולים בדרך לקבלת קבצת נפגעי עבודהכשולים בדרך לקבלת קצבת נפגעי עבודה

המכשול הראשון בדרך לקבלת קצבת נפגעי עבודה הינו הכרת הנפגע ע"י המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה.

על מנת לעשות כן, על הנפגע להגיש במוסד לביטוח הלאומי טופס תביעה לתשלום קצבת נפגעי עבודה והודעה על פגיעה בעבודה, בצירוף תעודה רפואית מאת הרופא המטפל בקופת החולים או ממרפאת תאונות עבודה או מבית חולים ממשלתי/ציבורי, על אי כושר לעבודה.

עוד אציין, כי דמי הפגיעה נועדו לפצות את הנפגע על אובדן שכר או הכנסה עקב הפגיעה בעבודה, והם משולמים בעד פרק הזמן שלא עבד בכל עבודה ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה.

לאחר שהוכרה הפגיעה כפגיעה בעבודה, עומד בפני הנפגע מכשול נוסף, שהינו קביעת אחוזי נכות ע"י הועדה הרפואית. קביעה זאת נעשית רק לאחר שהנפגע, אשר בקשתו לדמי פגיעה אושרה, הגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לגמלת נכות מעבודה.

גובגובה קצבת נפגעי עבודהה קצבת נפגעי עבודה:

נכה עבודה שדרגת נכותו יותר מ-9% ופחות מ-20% והיא צמיתה יקבל מענק חד פעמי.

נכה עבודה שדרגת נכותו בין 20% ל-100% והיא דרגת נכות צמיתה יקבל קצבה חודשית.

נכה עבודה שדרגת נכותו בין 9% ל-100% והיא דרגת נכות זמנית זכאי לקצבה חודשית.

חשוב להעיר, כי גובה קצבת נפגעי עבודה מחושב לפי ההכנסה הממוצעת בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה.

מס' הממס' המלצות לקבלת קבצת נפגעי עבודהלצות בדרך לקבלת קצבת נפגעי עבודה:

השלב הראשון כרוך לעיתים בחקירות מטעם הביטוח הלאומי, על כן יש לייחס חשיבות לתשובות הניתנות ע"י הנפגע לחוקרי הביטוח הלאומי, שכן תשובות מסויימות עלולות למנוע זכאות להכרת הפגיעה כפגיעה בעבודה, לצורך קבלת קצבת נפגעי עבודה ע"פ הנקבע בחוק.

אפילו בתאונת עבודה פשוטה שלא מותירה אחריה נזק חשוב לעבור ועדה רפואית כדי שתקבע 0% נכות, הסיבה לכך הינה שאם ותהא פגיעה נוספת לאחר מס' שנים, לא יוכל הביטוח הלאומי לייחס את עיקר הפגיעה לתאונה הקודמת ולשלול את ההכרה בנפגע. יתר על כן, מי שלא הלך לועדה רפואית לא יוכל להגיש בעתיד תביעה על לבדיקה מחדש (החמרת מצב).

ישנה תקנה 15א' המאפשרת להעלות את אחוזי הנכות לנפגעי עבודה עד ל-50%, המשמעות הינה דרמטית מבחינת הפיצוי.

הכותב הינו ממשרד מלכא ושות' עורכי דין המתעסק בנדל"ן, נזיקין, ביטוח לאומי, דיני עבודה והוצאה לפועל.

* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או ייעוץ רפואי, אלא כמידע כללי בלבד.

משרד עורכי דין מלכא ושות' – מי אנחנו?

ביטוח לאומי - עורך דין מלכא ושות'מחפשים עורך דין ביטוח לאומי המתעסק גם בקצבת נפגעי עבודה? פנו אלינו ואנו ב-משרד עורכי דין מלכא ושות' נדאג ללוות אתכם בתהליך מול המוסד לביטוח לאומי, אנו נמלא את הטפסים מביטוח לאומי, נאסוף את המסמכים הרפואיים הנדרשים, נשלח אתכם במידת הצורך בלבד לרופא מומלץ בהתאם לסוג הפגיעה וכו'.

עורכי הדין ב-משרד עורכי הדין מלכא ושות' נותנים מענה במגוון רחב של תחומים, למשרדנו יש סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל אביב, אך אנו נותנים מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ, מצפון ועד דרום.

ניתן למצוא ברחבי האתר עוד תחומים משפטיים רבים כמו: הוצאה לפועל, דיני עבודה,דיני משפחה ועוד רבים אחרים, בכל אחד מהתחומים עורכי הדין שלנו נותנים ליווי משפטי צמוד לכל לקוח ולקוח.

לפרטים ומידע נוסף הנכם מוזמנים ליצור קשר דרך הטופס , או התקשרו: 1-700-702-755.

אין למלכא משרד עורכי דין דירוג כעת.