ליקליקוי שמיעה עקב חשיפה לרעש - הקדמהוי שמיעה עקב חשיפה לרעש – הקדמה:

ליקוי שמיעה היינו ירידה בכושר השמיעה. טנטון היינו מצב בו האדם שומע צליל באוזניו, בעוד צליל זה לא נשמע על ידי אחרים או על ידי הסביבה כאשר אחת הסיבות האפשריות להופעת צליל זה הינה חשיפה ממושכת לרעש מזיק. פגיעות מסוג זה יכולות להיגרם הן מחשיפה שוטפת לרעש מזיק בחיי היום יום והן מאירוע חד פעמי – כגון פיצוץ רב עוצמה.
כיום במקומות עבודה רבים (מפעלים, נגריות, בתי דפוס, נמלים ועוד…) קיימת חשיפה לרעש רב עוצמה המזיק לשמיעה, ולכן עשויה להיגרם כתוצאה מכך פגיעה לשמיעה. כך למשל מי שעובד עם כלים רוטטים, גנרטורים, מי שועבד במפעלים עם מכשור רועש, נגרים, חשמלאים, מסגרים, עובדי מחלקת ניטול ברשות שדות התעופה, עובדי דפוס וכיוב' המרגישים ששמיעתם נפגעה עשויים להיות מוכרים כנפגעים בעבודה ובהתאם לקבל מענק או קצבה לפי חומרת הפגיעה.

ליליקוי שמיעה עקב חשיפה לרעש - חקיקהקוי שמיעה עקב חשיפה לרעש – חקיקה:

בתיקון מס' 79 לחוק הביטוח הלאומי תשנ"ה – 1995 נקבעו מס' תנאים שרק בהתקיימותם יוכר ליקוי השמיעה כנגרם כתוצאה מפגיעה בעבודה.

3 התנאים הינם כדלהלן:

1.        חשיפה בעבודה לרעש מזיק, המוגדר בחוק כרעש התקפי ומתמשך העולה על המותר לפי סעיף 173 לפקודת הבטיחות בעבודה תש"ל – 1970.

2.        כושר השמיעה פחת בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מן האוזניים.

3.        הוגשה למוסד לביטוח לאומי תביעה להכרה בליקוי השמיעה כפגיעה בעבודה,בתוך 12 חודשים מהיום שבו תועד הליקוי לראשונה ברשומה רפואית או מהיום שבו, לדעת הוועדה הרפואית החלה הירידה בשמיעה המוקדם מביניהם.

לעניין טנטון, המהווה רעש תמידי באוזניים, קובע התיקון, כי טנטון לא יוכר כפגיעה בעבודה אלא אם כן התקיימו 3 התנאים הנ"ל וכן כל התנאים הבאים:

1.        כושר השמיעה בתדירויות הגבוהות פחת בשיעור של 25 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים. לענין זה קובע החוק, כי "תדירויות גבוהות" – תדירויות של 3000 ו-4000 מחזורים בשניה.

2.        הטינטון תועד לראשונה ברשומה רפואית, לפני שהמבוטח חדל לעבוד בחשיפה לרעש מזיק.

3.        הפגיעה בתפקוד עקב הטינטון חייבה פניות חוזרות ונשנות לטיפול רפואי, שתועדו ברשומה רפואית.

העולה מן האמור, כי ההכרה בליקוי שמיעה כנגרם כתוצאה מפגיעה בעבודה הפך קשה יותר להכרה, וכןהתקצרה "תקופת ההתיישנות" להגשת התביעה ל-12 חודשים בלבד.

על כן, לסובלים מליקויי שמיעה, אשר עבדו במקום עבודה שבו נחשפו לרעש, כדוגמת: העובדים בבניה, מאפיה, מוזיקה וכו', למהר ולהגיש תביעתם לביטוח הלאומי, וזאת מיד עם הירידה בכושר השמיעה ו/או הפניה למומלץ א.א.ג.

הכותב הינו ממשרד מלכא ושות' עורכי דין המתעסק בנדל"ן, נזיקין, ביטוח לאומי, דיני עבודה והוצאה לפועל.

* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או ייעוץ רפואי, אלא כמידע כללי בלבד.

משרד עורכי דין מלכא ושות' – מי אנחנו?

ביטוח לאומי - עורך דין מלכא ושות'מחפשים עורך דין דיני עבודה ? פנו אלינו ואנו ב-משרד עורכי דין מלכא ושות' נדאג ללוות אתכם בתהליך מול המוסד לביטוח לאומי, אנו נמלא את הטפסים מביטוח לאומי, נאסוף את המסמכים הרפואיים הנדרשים, נשלח אתכם במידת הצורך בלבד לרופא מומלץ בהתאם לסוג הפגיעה וכו'.

עורכי הדין ב-משרד עורכי הדין מלכא ושות' נותנים מענה במגוון רחב של תחומים, למשרדנו יש סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל אביב, אך אנו נותנים מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ, מצפון ועד דרום.

ניתן למצוא ברחבי האתר עוד תחומים משפטיים רבים כמו: הוצאה לפועל, דיני עבודה,דיני משפחה ועוד רבים אחרים, בכל אחד מהתחומים עורכי הדין שלנו נותנים ליווי משפטי צמוד לכל לקוח ולקוח.

לפרטים ומידע נוסף הנכם מוזמנים ליצור קשר דרך הטופס , או התקשרו: 1-700-702-755.

אין למלכא משרד עורכי דין דירוג כעת.