פינוי שוכרים – סעיפים פסולים המופיעים בהסכמי שכירות

סעיפים פסולים ונוגדים את חוק השכירות והשאילה הינו מאמר המציג בצורה פשוטה טענות משפטיות הנוגעות לסעיפים פסולים הנוגדים את החוק ואשר נקבעים בהסכמי שכירות.

משרדנו מייצג לא אחת בעלי דירות ונכסים וכן גם שוכרי דירות מהצד השני וכחלק מכך משרדנו נתקל לא פעם בהסכמי שכירות הנוגדים את סעיפי החוק שכאמור גובר על הסכם השכירות.

במאמר קצר זה בחרנו להתמקד בסוגיות ספציפיות הנוגעות להתניית סעיפים הנוגדים את החוק ואשר הלכה למעשה עלולים לפסול את הסכם השכירות שנחתם בין הצדדים.

מחפשים עורך דין לענייני שכירות? התקשרו אלינו לייעוץ משפטי מקצועי ללא התחייבות: 1-700-702-755!

הסכם שכירות – קביעת התניות והתנהגות תום לב:

תום הלב הינו אחד מהסוגיות העולות בכל עת וכמעט בכל תחום ותחום במשפט האזרחי. 

על חוזה השכירות חל, חוק השכירות והשאילה, תשל"א – 1971 אשר קובע בסעיף 4 כי "חיוב הנובע מחוזה שכירות יש לקיימו בדרך מקובלת ובתום לב" וכן קובע סעיף 6 (א) כך:

"המשכיר ימסור את המושכר כשהוא מתאים למוסכם בינו ובין השוכר".

וכן קובע סעיף 11 לחוק "המשכיר חייב לאפשר לשוכר להשתמש במושכר במשך תקופת השכירות לפי המוסכם בין הצדדים ללא הפרעה מצדו או מטעמו".

כבר מעיון בסעיפי חוק השכירות והשאילה ניתן לראות כי המחוקק קבע את דרך ההתנהגות הנדרשת מבעל הדירה / המשכיר ואשר נוגע לא רק לדרך ההתנהלות הבסיסית אלא מדגיש את החשיבות הנדרשת בלעמוד סוגיות תום הלב וההתנהגות המצופה ואשר נועדה מבעל הדירה / המשכיר להתנהג בכוחניות ו/או להמשיך ולהתנהג אף אם השכיר את הנכס בשימוש ללא גבולות בנכס.

עוד קובע חוק השכירות והשאילה כך:

(ב)  ביקש המשכיר מהשוכר ערובה, אחת או יותר, הכרוכה בהוצאה כספית לשוכר, ובכלל זה ערבות בנקאית או מזומן, לא יעלה גובהן המצטבר של הערובות על הנמוך מבין סכומים אלה:

(1)   סכום דמי השכירות שהשוכר התחייב לשלם לפי חוזה השכירות למגורים, בעד שליש מתקופת השכירות;

(2)   סכום השווה לפי שלושה מדמי השכירות לחודש שהשוכר התחייב לשלם לפי חוזה השכירות למגורים.

למעשה חוק השכירות והשאילה לא קובע רק תום לב או דרכי התנהגות – מדובר בחוק שקובע אף את גובה הערבויות אשר ישולמו כאשר מדובר בערבות בנקאית ו/או במזומן – שוב לרוב בעלי דירות מוצאים הסכמי שכירות באינטרנט וחושבים למה לא לחסוך עלויות? חוק זה מראה לנו בדיוק את הסיבות אשר מסבירות מדוע כן חשוב להכין עם עורך דין הסכם שכירות ראוי העונה על דרישות החוק. תארו לעצמכם כי שכירות דירה ממוצעת בישראל כ- 4,200 ש"ח (דהיינו בשנה מדובר בהכנסה של כ- 50,000 ש"ח) – ישאל עצמו כל בר דעת מדוע לא להתאים את העסקה ולערוך הסכם מול עורכי דין? אין ספק כי מאחר וסכומי השכירות בישראל הרקיעו שחקים המצב השתנה וכך גם הדרישה מבניית הסכמי שכירות באמצעות עורכי דין בניסיון למנוע את הבעיות המופיעות בהסכמי השכירות ואשר נוגדים את החוק.

סעיף נוסף מחוק השכירות והשאילה המוכיח את חשיבות עריכת הסכם השכירות באמצעות משרד עורכי דין המתעסק בתחום השכירות מופנה לסעיף 25יג' לחוק השכירות והשאילה הקובע כך:

"(א) תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור.

(ב)  המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן (א), 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות…".

שוב סעיף זה מראה לנו כי לא ניתן לתת התניה חד צדדית הנוגעת לביטול ו/או סיום הסכם השכירות המחוקק קבע תנאים הנדרשים להופיע אצל המשכיר ואצל השוכר יחד לצורך ביטול הסכם השכירות.

נתבעתם ע"י המשכיר בעקבות חתימה על הסכם שכירות ? התקשרו אלינו לייעוץ משפטי מקצועי ללא התחייבות: 1-700-702-755!

חשיבות עריכת הסכם שכירות – לסיכום:

לסיום המאמר ברצוני לציין, כי מאחר ומרבית התביעות כנגד שוכרים בשל הפרת הסכם שכירות מוגשות בהליך ספציפי הקבוע בחוק.

ומאחר ובתי המשפט הדנים בתיקים מסוג זה בקיאים בסעיפי החוק הספציפי אשר במהותו קובע שלל התניות ו/או קביעות שאינן ניתנות לפרשנות קיימת חשיבות עליונה בעריכת הסכם שכירות ראוי והתואם את דרישות חוק השכירות והשאילה.

על כן קיימת חשיבות רבה להיוועץ עם משרד עורכי דין המתעסק בתחום מיד עם היוודע דבר העניין והמחלוקת בין המשכיר והשוכר וטרם הגעת הצדדים לבית המשפט, דבר שיכול לחסוך סכום ניכר והוצאות מיותרות.

האם אתם רוצים להגיש לערוך הסכם שכירות ו/או להתגונן מפני משכיר ו/או להתגונן בפני שוכר ? התקשרו אלינו לייעוץ משפטי מקצועי ללא התחייבות: 1-700-702-755!

* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי, אלא כמידע כללי בלבד.

הכותב הינו עו"ד המתעסק בתחום השכירות בניהול תביעות שוכרים ובניהול תביעות משכירים ואף מתעסק בעריכת הסכמי שכירות ובתחומים משפט נוספים הקשורים למקרקעין, מיסים, מס הכנסה, משפט אזרחי. 

מחפשים עורך דין המתעסק בתחום השכירות לרבות הגנה על משכיר או שוכר ?

התקשרו אלינו 1-700-702-755!

הסכם שכירות – עורך דין לענייני שכירות לשירותכם:

מלכא ושות' משרד עורכי דין שכירות - פינוי שוכר | הסכם שכירות | חוזה שכירות  | עורך דין שכירות

מלכא ושות' עורך דין שכירות

משרד עו"ד מלכא ושות' מתעסק בתחום השכירות.

משרדנו מלווה לקוחות רבים הנמצאים בהליכים מגוונים הנוגעים לסכסוכים בין שוכר ומשכיר לרבות עריכת הסכם שכירות.

מחפשים עורך דין לענייני שכירות ?

פנו אלינו ואנו ב-מלכא ושות' משרד עורכי דין נדאג ללוות אתכם ולייעץ בתחום השכירות וביטול הסכם שכירות עקב ליקויים בדירה..

עורכי הדין ב-מלכא ושות' משרד עורכי דין נותנים מענה במגוון רחב של תחומי משפט נוספים: מקרקעין, מיסים, בנקים, חדלות פירעון וכו'.

למשרדנו יש סניף ראשי בחיפה ושלוחות בתל אביב, וחפצי-בה אך אנו נותנים מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ, מצפון ועד דרום.

ניתן למצוא ברחבי האתר עוד תחומים משפטיים רבים כמו: מקרקעין, דיני משפחה, משרד הביטחון ועוד רבים אחרים.

בכל אחד מהתחומים עורכי הדין שלנו נותנים ליווי משפטי צמוד לכל לקוח ולקוח.

אנו במשרד מלכא ושות' עורכי דין כאן לסייע לכם בדיסקרטיות ומקצועיות.

מחפשים עורך דין לענייני שכירות ? מלכא ושות' לשירותכם!

למידע נוסף פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי מעורך דין בתחום השכירות לייעוץ ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.

לפרטים ומידע נוסף מאת עורך דין המתעסק בשכירות הנכם מוזמנים ליצור קשר:

דרך הטופס , או התקשרו: 1-700-702-755.

5/5 - (5 הצבעות)