מאמר דעה המסביר את הפגיעה בזכויות החייבים / היחידים
לייעוץ משפטי ללא התחייבות בתחום חדלות פירעון והוצאה לפועל.
התקשרו אלינו 1-700-702-755!
פגיעה בחייבים בחוק לשיקום כלכלי – ביטול איחוד תיקים כחייב מוגבל באמצעים בהוצאה לפועל:
עורכי דין המתעסקים בתחום חדלות הפירעון – פשיטת רגל – הוצאה לפועל ואשר מייצגים חייבים / יחידים לומדים בעת האחרונה את המחיר הכבד אותו משלמים חייבים רבים לנוכח שינוי הרפורמה בתחום אשר פגעה לא בהכרח בשכבות החלשות שעוד קודם לכן מצבם בצער היה לא מן המשופרים, הלכה למעשה הרפורמה החדשה אט אט דואגת כי המשפחות שהרימו ראש טיפה מעל המים הם המפסידים העיקריים בהתנהלות המחוקק ויצירת חוק אשר בשנים הבאות עוד יחזיר אותנו לתקופות קשות שנשכחו מליבנו ובו ראינו אזרחים רבים מושלכים לרחוב ומדוע?
ראשית כאשר חושבים על שינוי נרחב כפי שנעשה בתחום ההוצאה לפועל וחדלות הפירעון היה מן הראוי לחשוב לאיפה אנחנו חושבים שחוק זה יוביל אותנו – הדבר היחידי שהמדינה שכחה בעת החשיבה על החוק זה לדאוג ולבחון את העתיד להבין מהן המשמעויות של המהלך אשר זכה לתמיכה תקשורתית ומה עלול להיווצר כתוצאה מ"קשירת" ידיי השופטים לאור חובתם לעמוד בדרישות החוק. למען ההגינות בתי המשפט ידעו לעבוד מצוין ולקבוע נורמות ללא צורך בהתערבות המחוקק.
הפגיעות הקשות שייצר חוק חדלות הפירעון:
ביטול איחוד תיקים כחייב מוגבל באמצעים – נכון להיום חייב אשר לא עומד בהליכי חדלות הפירעון (הרבה פעמים בשל קביעת צו תשלומים לא ריאלי ומציאותי) נאלץ לחזור להוצאה לפועל ולהגיש בכל תיק ותיק צו תשלומים כחייב מוגבל באמצעים – כאמור מתעורר החייב למציאות בלתי נתפסת אשר בה כל רשם רשאי לקבוע צו תשלומים הנראה לו לנכון ללא קשר לתיקי ההוצאה לפועל האחרים ובכך למעשה ובמכלול כלל התיקים מוצא עצמו חייב נאלץ לשלם בכל חודש אלפי שקלים – שמראש במרבית המקרים אם היה ביכולתו לא היה נמצא מבחירה בהליכי הוצאה לפועל.
מצב זה מוביל רבים מן החייבים לאבד את מקום העבודה ולחפש עבודות מזדמנות – הלכה למעשה המדינה יוצרת ביודעין פערי מעמדות ואף גוזרת לא פעם חיי עוני על ילדים ומשפחות.
פגיעה בקורת הגג – דירת מגורים – בעת מכירת הנכס יש לדאוג ראשית לדיור חלוף לרוב נע בין 18 – 44 חודשים בממוצע, כאשר המדינה בודקת כדאיות כלכלית שזהו ביטוי והמצאה שנועדה להצדיק את הפגיעה במשפחות שנפגעו כלכלית במקרים רבים בנסיבות שאינן בשליטתן – כאמור המושג כדאיות כלכלית נועד לדאוג לאינטרס הבנקים והגופים הפיננסיים אשר הם מהווים את מרבית הנושים כמעט בכל תיק ותיק.
כפי שמובן לכולנו מהי כדאיות כלכלית ומדוע כל נכס בישראל כמעט ויש לו כדאיות כלכלית למכירה? במדינת ישראל צריך טרם הרכישה הון עצמי לרוב של 25% דהיינו כבר במועד רכישת הנכס יש לנו כדאיות כלכלית, לכך נוסיף את הזמן שמשלמים משכנתא מה שמגדיל את שווי הכדאיות ובנוסף את עליות מחירי הנדל"ן בישראל – חישוב כל המרכיבים המתוארים מעמידים בפנינו מצב אבסורד בו הלכה למעשה כמעט כל נכס יש לו כדאיות כלכלית. (נכון שיש נסיבות מיוחדות וחריגות בכל תיק ותיק עם זאת ראוי לראות את הכלל) – רבים יטענו מה הציפייה שאדם שיש לו חובות ימשיך להתגורר בביתו מבלי להיפגע שוב היה נכון למצוא פתרון אחר ומכבד שלא יביא על אזרחי המדינה תמונות שכבר ראינו בעבר ושבהן משפחות פשוט נמצאו ברחובות. עלינו לזכור שלא פעם החייבים לא ביצעו מחדלים לפעמים מדובר במשפחות שעברו מצב רפואי קשה מאוד מה שפגע בעבודה ובהכנסה ושהוביל לקריסה כלכלית – יש משפחות שעברו קריסה בעסק על אף שפעלו כמצופה מהם והזרימו לחברה או לעסק כל סכום שהיה ברשותם ולפעמים אף ברשות בני המשפחה הקרובה והחברים. היה מצופה מן המחוקק לחשוב על ההשלכות שיופיעו בעוד כמה שנים ואז כולם ינסו להבין איך בישראל פערי המעמדות חוצים כל קו אפשרי.
קביעת פוטנציאל השתכרות – ביטוי קבוע העולה הן בחקירות חייבים והן בהליכי חדלות פירעון בהגדרת המערכת לצערנו כמעט כל אדם בישראל אם יבדקו את טענות הממונה צריך להכניס לביתו שכר ממוצע של 8 – 10 אש"ח נטו – שוב ראוי להבהיר כי ממוצע של המשק אינו משקף את השכר הנכון בכל תחום עבודה יש אנשים ששפר עליהם מזלם והצליחו בעבודה קשה ובמזל להגיע לשכר גבוהה אשר מקפיץ באותו התחום את "הממוצע", כמו-כן יש הבדלים בין השכר שמשלום במרכז ובין השכר המשולם בפריפריה, בדיוק כמו שיש הבדל בין שכ"ד בכל עיר ויישוב בישראל וכך גם בכל תחום הוצאה שונה שיש לנו בחיים ארנונה, אוכל (תופתעו אבל רכישת מזון לא שווה בכל מקום בארץ).
סיכומו של דבר
משרדנו שמלווה מאות תיקי חייבים בשנה התריע עוד בטרם ייצא החוק על פגיעות החוק בשכבות החלשות – כאמור הלכה למעשה מדובר בחוק שלוקח את מי שנחשב למעמד ביניים ומטה והופך גם אותם לעניים מה שמגדיל את הפערים בחברה – חשוב שכל אחד ואחת מאזרחי המדינה יחשוב ויזכור שמספיקה מעידה כלכלית ו/או מחלה ו/או נסיבות אחרות שאינן בשליטתנו כדי למצוא עצמו/ה בדיוק באותו מקום בו נמצאים רבים מן החייבים – בנימה אישית הייתי מציע לקיים בפני "המחליטים" שיחות עם ילדים ונוער אשר משפחתם נמצאת בהליכים המדוברים החשיפה לכך תראה לכולנו מה חשוב בחיים ואולי תשנה את התפיסה החדשה אשר ייצר החוק החדש.
כמובן יש מגוון רחב של שאלות ותשובות בעניין אך במאמר זה בחרנו להתייחס למס' מקרים בהם נתקל משרדנו.
מחפשים עורך דין חדלות פירעון? או עורך דין הוצאה לפועל? התקשרו אלינו 1-700-702-755!
משרד עורכי דין מלכא ושות' מתעסק רבות בנושא חדלות פירעון ופשיטת רגל ובנושאים נוספים בתחום הוצאה לפועל, חייב מוגבל באמצעים, התנגדויות ועוד… פנו לייעוץ משפטי ללא התחייבות.
הכותב היינו עורך דין חדלות פירעון ממשרד עורכי דין מלכא ושות' המתעסק בהוצאה לפועל לרבות פשיטת רגל, צווי תשלומים, חייב מוגבל באמצעים ועוד..
* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי, אלא כמידע כללי בלבד.
חדלות פירעון והוצאה לפועל – מלכא ושות' משרד עורכי דין חדלות פירעון ופשיטת רגל:
מלכא ושות' משרד עורכי דין היינו אחד המשרדים המובילים בארץ בענייני חדלות פירעון והוצאה לפועל.
משדרנו מעסיק את מיטב עורכי הדין המומלצים בנושא חדלות פירעון, ונותן שירות דיסקרטי ואמין לקהל הלקוחות קרי המיוצגים.
מחפשים עורך דין חדלות פירעון? פנו אלינו עוד היום!
למידע נוסף וייעוץ ללא התחייבות עם עורך דין חדלות פירעון והוצאה לפועל ניתן לפנות אלינו דרך הטלפון: 1-700-702-755 או דרך טופס צור קשר.
למשרדנו סניף ראשי בחיפה ושלוחות בתל-אביב, הרצליה ועפולה אך נותן מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ בנושא חדלות פירעון והוצאה לפועל.
בכל אחד מהתחומים עורכי הדין שלנו נותנים ליווי משפטי צמוד לכל לקוח ולקוח.
אנו במשרד מלכא ושות' עורכי דין כאן לסייע לכם בדיסקרטיות ומקצועיות בזכות הניסיון שצברנו במהלך השנים.
מחפשים עורך דין חדלות פירעון? מלכא ושות' לשירותכם!
למידע נוסף פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.
לפרטים ומידע נוסף מאת עורכי דין חדלות פירעון בנושא הוצאה לפועל ופשיטת רגל ובנושאים נוספים הנכם מוזמנים ליצור קשר:
דרך הטופס , או התקשרו: 1-700-702-755.