מזונות ילדים – הקדמה:

בפתח דברינו נדגיש כי, בהתאם למשפט הישראלי והעברי, כל ילד זכאי למזונות מהוריו, גם אם הוריו אינם נשואים זה לזה, גם אם אביו מעולם לא ידע על קיומו, וגם בכל סיבה אחרת בה האב אינו מכיר בבנו ו/או בביתו.
הדין הישראלי החל בעניין זה הוא הדין העברי לפיו רק האב חייב לשאת בצרכיהם ההכרחיים של הילדים עד להגיעם לגיל 15, מעל לגיל 15 ועד לגיל 18 המזונות הם מדין צדקה כלומר החיוב במזונותיהם של הילדים מוטל על שני ההורים בהתאם ליחס הכנסותיהם.
חשוב להדגיש כי האב מחויב במזונות ילדיו "לפי צרכיהם" ובהתאם "לפוטנציאל ההשתכרות" שלו ולא בהכרח ע"פ הכנסתו בפועל. יש לציין שלרוב בית המשפט עושה ממוצע שנתי של ההכנסות קודם לכניסה להליך הגירושין ולרוב לפיו נקבע גובה תשלום המזונות.
מזונות ילדים כוללים את כל צרכי מחייתם, כאשר הפסיקה מבחינה בין צרכים הכרחיים שהם חיוניים לקיומם של הילדים ובלעדיהם אי אפשר להתקיים, לבין צרכים שהם מדין צדקה שתשלומם תלוי ביכולת ההשתכרות של האב.
בהתאם לכך גם נקבע גובה המזונות אותם נדרש לשלם האב עבור ילדיו:
צרכים הכרחיים-הם הצרכים הקיומיים בהם נושא האב בלבד באופן מוחלט כמו: מזון,הלבשה, הנעלה , מקום מגורים(מדור), צרכי חינוך, צרכים רפואיים, גן ו/או מעון ,מטפלת ועוד.
צרכים מדין צדקה (מותרות)- בצרכים אלו נושאים ההורים יחדיו כמו: חוגים, שיעורי העשרה, שיעורים פרטיים, בילויים, מתנות ועוד.
בית המשפט בוחן את הכנסות הצדדים בשלב הראשון ע"פ הרצאת הפרטים המצורפת לכתב התביעה ולכתב ההגנה, שאליה יש לצרף 12 תלושי שכר אחרונים, וכן לפרט את כל הנכסים וההתחייבויות, כולל חשבון בנק, מכונית, דירה, משכנתא, חסכונות, מניות, זכויות פנסיוניות ועוד.
הסכום המינימאלי שבית המשפט נוהג לפסוק לילד אחד הוא כ- 1250 ₪ לחודש, כאשר לסכום זה יש להוסיף הוצאות מדור. את סכום המדור שעל האב לשאת יש לחשב כפי שנקבע בפסיקה הרחבה לפיה על האב לשאת ב- 30% מהוצאות שכר הדירה כאשר מדובר בילד אחד, 40% כאשר מדובר ב-2 ילדים ,ו- 50% כאשר מדובר ב-3 ילדים ומעלה. כאשר מדובר במשכנתא ולא בשכר דירה נקבע כי גם במקרה זה יש לחייב את האב לשאת בחלק של הילד בהוצאות מדור מהחזרי המשכנתא. בית המשפט מתחשב כמובן בגובה המשכנתא שיהיה תואם לגובה דמי שכירות.
ילדים מעל גיל 18, רשאים לקבל מביהמ"ש 1/3 מגובה המזונות וזאת עד תום השירות הסדיר.

למידע נוסף פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.

הכותב הינו ממשרד עורכי דין מלכא ושות' המתעסק בנדל"ן, איחוד תיקים, ביטוח לאומי, דיני עבודה הוצאה לפועל וכינוס נכסים.

* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי, אלא כמידע כללי בלבד.

מלכא ושות' משרד עורכי דין:

טלפון: 1-700-702-755, למשרד סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל-אביב אך נותן מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ.

מזונות ילדים – מאמרים אחרונים:

  • ניהול חובות הסדר חוב / חדלות פירעון

ניהול חובות הסדר חוב / חדלות פירעון

ניהול חובות הסדר חוב / חדלות פירעון לייעוץ משפטי ללא התחייבות בחדלות פירעון / הוצאה לפועל התקשרו אלינו 1-700-702-755! מהם האתגרים של חובות חדשים בהליך חדלות פירעון? חובות חדשים במהלך חדלות פירעון מסבכים את המצב. מצבו הפיננסי של החייב עומד

  • אזהרה לפני פתיחת תיק בהוצאה לפועל – מה זה אומר ומה צריך לעשות

מה המשמעות של אזהרה בפתיחת תיק הוצאה לפועל?

מה המשמעות של אזהרה בפתיחת תיק הוצאה לפועל? לייעוץ משפטי ללא התחייבות בהוצאה לפועל התקשרו אלינו 1-700-702-755! מהי אזהרה בפתיחת תיק הוצאה לפועל? הגדרה ומטרה אזהרת אכיפה היא הודעה רשמית הנשלחת לאדם או לגוף כי נפתח נגדם הליך גביית חובות.

  • מה ההבדל בין חדלות פירעון לפשיטת רגל?

מה ההבדל בין חדלות פירעון לפשיטת רגל?

מה ההבדל בין חדלות פירעון לפשיטת רגל? לייעוץ משפטי ללא התחייבות בחדלות פירעון התקשרו אלינו 1-700-702-755! חדלות פירעון מהו? חדלות פירעון היא מצב פיננסי שבו אדם או עסק אינו יכול לעמוד בחובות. מצב זה מתרחש כאשר סך ההתחייבויות עולה על